Нова Зеландия ще промени подхода си към пандемията от COVID-19 през

...
Нова Зеландия ще промени подхода си към пандемията от COVID-19 през
Коментари Харесай

Нова Зеландия смени COVID стратегията |

Нова Зеландия ще промени метода си към пандемията от COVID-19 през декември, разгласи през днешния ден министър председателят Джасинда Ардърн, представена от ДПА.

През октомври Ардърн съобщи, че ограниченията против разпространяването на ковид могат да бъдат смекчени за изцяло имунизирани, откакто 90 % от жителите на всеки район получат по две дози ваксина.

Сега обаче страната се насочва към нова тактика от началото на декември, без значение от равнищата на имунизиране.
Подходът на Нова Зеландия за елиминиране на болестта е сработил добре, само че пандемията се е трансформирала, сподели Ардърн.

" Почти никоя страна не избегна разновидността Делта и Нова Зеландия не е изключение. Можем да бъдем изключение обаче с това, какъв брой добре минимализираме вируса и пазиме народа си от него ", акцентира министър председателят.

Новата, " светофарна " система ще разреши на високорискови бизнеси да работят за имунизирани клиенти при степени " зелено " и " жълто " и да продължат работа с някои ограничавания при " алено ".

Бизнесите ще могат да отворят за неимунизирани клиенти, само че ще бъдат наложени ограничавания, с цел да се потисне разпространяването на вируса измежду хората, които е най-вероятно да се заразят, добави министър председателят.

По думите на Ардърн това е забележителна смяна за новозеландците. Очаква се държавното управление да удостовери новата тактика на 29 ноември.

От 15 декември ще бъдат отворени границите на Окланд, най-големия град в страната, за хора, които са изцяло имунизирани или имат негативен тест за COVID-19. Градът бе отсечен от останалата част на Нова Зеландия след определяне на огнище на разновидността Делта през август.

С население от 5 милиона души, Нова Зеландия е записала към 9000 случая на COVID-19 от началото на пандемията и 36 умряли.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР